Droge worsten - waar het eigenlijk allemaal mee begon

Droge worsten, daar begon het eigenlijk allemaal mee. Op een terrasje van een wijnzaak in een Frans plaatsje. We kregen het over worsten, charcuterie en de processen die nodig zijn om deze producten te maken. Dat we het zo jammer vinden dat deze producten niet altijd meer op traditionele wijze gemaakt worden, zoals ze horen.
Hoe leuk zou het zijn om worsten en charcuterie te maken van wild, zei Mark…

Dit werd gevolgd door de Worstenbijbel als verjaardagscadeau voor Mark en al gauw waren de eerste worsten gemaakt…

Droge worst dus, een tijdrovend proces, maar de moeite waard. Als je nagaat dat we zo’n vier tot zes weken nog hebben voordat de droge worsten klaar zijn. Daarbij lukt het vaak – eigenlijk nooit- dat je in een keer het goede recept te pakken hebt. Worsten maken is proberen, aanpassen en weer proberen. Tel daarbij het droogproces op en het duurt maanden voordat je een mooie droge worst hebt. Maar we hebben ze.. En wel DRIE!
Drie droge worsten waar wij erg trots op zijn:

Traditioneel
Walnoot Fenegriek
Venkel

Alle drie gemaakt van Wild Zwijn en zoals je van ons gewend bent, lokaal geschoten.

Nieuwsgierig??? Houdt onze sociale media in de gaten, want binnenkort komen we met een mooie actie.