Cadeaupakket Wild en Wijn

Je hebt een cadeaupakket van D’n Wi.ldebrass gekregen en wel het Wild en Wijn pakket. Die krijg je niet zomaar, geluksvogel. Je hebt het verdiend.

Het ziet er leuk uit dat pakket, maar wat zit er nu eigenlijk in? Dat leggen we je hier uit. Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan even contact met ons op via info@wildebrass.nl

Te beginnen met de Wijn..
Samen met Stefan Vloet – sommelier en eigenaar van Vloet Wijn uit Gennep – hebben wij twee mooie rode wijnen voor je uitgekozen.

Estaciones Tempranillo
Catilie – La Mancha, Spanje

Een veelzijdige rode wijn gemaakt van de Tempranillo druif door Wijnhuis Estaciones. Dit wijnhuis is gelegen in een bevoorrecht wijngebied in het zuidoosten van de provincie Albacete. De bodem van kalksteen en het extreme klimaat zijn er ideaal voor de productie van typische Spaanse druiven. De dagen zijn heet en zonnig, de nachten koel, waardoor de druiven optimaal rijpen, maar ook frisheid behouden. Er valt zeer weinig regen, dus de druivenstokken moeten hard werken om het beste uit de bodem naar boven te halen.
Een kersenrode wijn met een ronde fruitige smaak en aroma’s van rood fruit, zoethout en florale afdronk.

La Belle Enseigne Malbec
Langeduedoc, Frankrijk

Het mediterraanse klimaat met droge en hete zomers is verantwoordelijk voor deze mooie Malbec. De makers van La Belle Enseigne zijn gevestigd in de Zuid-Franse Languedoc. Hun IGP-wijnen worden gemaakt van druiven afkomstig uit verschillende kleinere regio’s binnen de Languedoc. Na mechanische oogst volgt een 8 dagen durende weking op 4 á 5 °C. Fermentatie op RVS duurt 10 dagen op een temperatuur van 25 – 30 °C. Voor optimale extracties wordt de wijn tweemaal daags overgepompt.
Deze wijn heeft duidelijke aroma’s van rijp rood en zwart fruit. In de smaak zwarte bessen, bramen en lichte toets van chocolade en koffie.

 

Door naar het Wild
De charcuterie gemaakt door ons, D’n Wi.ldebrass. Het vlees dat wij gebruiken is voor minimaal 70% ‘Echt Wild’. We ontkomen er niet aan om ook varkensspek te gebruiken. Het vlees van Gans en Wild Zwijn is niet vet genoeg om worsten van te maken, vandaar.

Het wild dat we gebruiken is geschoten door lokale jagers uit het Maasduinen gebied in het Noorden van Limburg. Dit zijn mannen waarbij de passie voor jagen vaak van vader op zoon is doorgegeven. Deze mannen hebben een groot hart voor dier en natuur.

In je pakket zitten vijf vleesproducten. Al deze producten kun je een kleine week in de koelkast bewaren. Mocht je het liever wat langer bewaren? Geen probleem, leg het wel even in de vriezer.

Droogworst
Een traditionele droogworst, met een verrassende twist. Deze droogworst doorloopt een droogproces van zo’n vier weken en is dankzij het vlees van Wild Zwijn totaal anders dan de variant van varken zoals we de meeste droogworsten kennen.

Gerookte ganzenborst
Gerookte Ganzenborst, gepekeld en op beukenhout warm gerookt in een houten rookkast. De kunst is om de ganzenborst zo dun mogelijk te snijden. Dus zorg voor een goed scherp mes.

Pittige Ganzengrillworst
Een grillworst met pit gemaakt van Brandgans, de Canadese Gans en spek. Speciaal voor mannen (en vrouwen) die wel wat kunnen hebben.

WildZwijngrillworst met kaas
De grillworst van Wild Zwijn is misschien wel het meest toegankelijke product van D’n Wi.ldebrass en voor vele favoriet. Deze grillworst is gevuld met belegen kaas en smaakt warm, wanneer de kaas gesmolten is, extra lekker.

Wildrookworst
Een pittige, warm gerookte rookworst van Gans, Wild Zwijn en spek met een mooie rooksmaak. Zonde om dit heerlijke worstje alleen in de winter bij de stamppot te eten en zeker ook geschikt voor bij de borrel.

 

Wij zijn continu aan het experimenteren met nieuwe producten. Aangezien wild een andere smaak en textuur heeft dan ‘gewone vleesproducten’ is dat een zoektocht. Benieuwd naar andere producten van ons? Neem dan een kijkje bij Producten.

Wij hopen dat je het pakket in de smaak valt en je geniet van de producten die met passie zijn gemaakt en samengesteld. Laat ons vooral weten wat je er van vindt en volg ons via Instragam en Facebook @dnwildebrass.